ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ… ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

του Γ.Σ.Κανταρτζή

Κυρία

Έλενα Ακρίτα

Αγαπητή κυρία Ακρίτα.

Κατά καιρούς διαβάζω τα κείμενα σου και αρκετές φορές θαυμάζω το σπιρτόζο και χιουμοριστικό πνεύμα σου. ΄Εχεις προικιστεί μα ιδιαίτερο συγγραφικό χάρισμα. Μάλιστα το τελευταίο βιβλίο σου ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ, έγινε best seller και βλέπω έχεις πολυάριθμους θαυμαστές και φίλους στο facebook. Αυτά δείχνουν   ότι τα γραπτά σου έχουν ευμενή απήχηση μεταξύ των συμπατριωτών μας.

Παρ’ όλα αυτά τι σας ήρθε, παραμονή Χριστουγέννων, και έριξες τη ρουκέτα για να γκρεμίσεις τη χριστιανική πίστη σε σχέση με την υπερφυσική γέννηση του Ιησού;

Απορώ, τι έμπνευση σού ήρθε και έγραψες το σημερινό κείμενο σου στο facebook για το «Χριστούγεννο»; ΄Οσο θυμάμαι, και στο παρελθόν, νομίζω στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αφιέρωνες ολόκληρα κείμενα σου για να εμπαίξεις τις αμαρτίες των ανθρώπων της πίστης της Παλαιάς Διαθήκης, με σκοπό, φαντάζομαι,  να υποβαθμίζεις την αξιοπιστία της Βίβλου. Θα έπρεπε να είχες καταλάβει, κ. Ακρίτα, ότι ένα επιχείρημα για την  αξιοπιστία  και την αντικειμενικότητα τής Βίβλου είναι ότι οι θείοι συγγραφείς της δεν απέκρυψαν τις αμαρτίες των ανθρώπων της πίστης,  αλλά τις κατέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια (Αβραάμ, Δαβίδ, απ. Πέτρος κ.ά.).

Για να μην μιλάμε για το παρελθόν, θα ήθελα να κάνω μερικές απλές σκέψεις, για το σημερινό κείμενό σου. Διερωτώμαι, πώς μια γυναίκα της δικής σου ευφυΐας καταδέχτηκε να γράψει ένα τέτοιο κείμενο που, εκτός που δεν θυμίζει τίποτε από τον τρόπο της γραφής σου,   γελοιοποιεί μ’ ένα τόσο ευτελή τρόπο το μεγάλο γεγονός της Ενσάρκωσης. Θα μπορούσες, κ. Ακρίτα,  το πιστεύω σας, μάλλον την απιστία σας, να την διατυπώσεις με δυο τρεις λέξεις μόνο, παρά να κοπιάσεις να κατασκευάσεις  αυτό το άκομψο παραμύθι. Μπορούσες να πεις κάτι από τα όσα διακήρυξαν οι μεγάλοι αρνητές του Θεού και της Βίβλου, ότι δηλ. όλα αυτά που γράφουν οι Γραφές δεν είναι παρά ένα παραμύθι! Ποιος, αλήθεια, είναι ο σκοπός του κειμένου σου αυτού; Να εξευτελίσεις και διακωμωδήσεις τη γέννηση του Χριστού (πού βρήκες το «γένι» και το «κρίνο» και όλα τα άλλα;). Μα είναι δυνατόν να γίνει τέτοια διαστρέβλωση του γεγονότος της ενανθρώπησης του Θεού! Κι αν εσύ πιστεύεις και όλοι οι άλλοι που το βρήκαν αριστούργημα το κείμενο σου, έτσι για τη γέννηση του Χριστού, γιατί  δεν αφήνετε εμάς, τους καθυστερημένους να πιστεύουμε σ’ όλα αυτά που γράφουν οι Γραφές και είχαν μεταμορφωτική  επίδραση στη ζωή μας;

Εμείς πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος γεννήθηκε αμαρτωλός και τις εκδηλώσεις αυτού του γεγονότος τις βλέπουμε τόσο έντονα στην κοινωνία μας. Αν οι συμπατριώτες μας, που έχουν αναδειχτεί παγκόσμιοι πρωταθλητές στη διαφθορά, μελετούσαν και εφάρμοζαν όσα διδάσκει η Καινή Διαθήκη, που γράφτηκε μάλιστα στη γλώσσα μας, η Ελλάδα μας θα ήταν διαφορετική.  Απορρίψαμε τον Θεό, τη Βίβλο και τις αρχές της και θερίζουμε θύελλες. Μόνο όταν ο άνθρωπος αναγνωρίσει την αμαρτωλότητά του και με ταπείνωση και μετάνοια στραφεί στον Θεό και  ζητήσει ο Χριστός να γεννηθεί στο στάβλο της καρδιάς του, τότε θα βρει το νόημα και το σκοπό της ζωής του.

Αγαπητή κυρία Ακρίτα, σας ευχαριστώ που είχες την υπομονή να διαβάσεις τις απλές μου σκέψεις. Τα χρόνια περνούν τόσο γρήγορα και μια μέρα θα εγκαταλείψουμε τον κόσμο της φθοράς και θα περάσουμε στην απέναντι όχθη. Είμαστε έτοιμοι για εκείνο το μεγάλο ταξίδι, το τελευταίο τα ζωής μας; Χωρίς Θεό δεν έχουμε ελπίδα ούτε για τώρα ούτε για το μετά.

Σε χαιρετώ, με τιμή

Γεώργιος Κανταρτζής

http://www.nikites.eu

g.kantartzis@gmail.com                    

 ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΕΛΕΝΑΣ ΑΚΡΙΤΑ ΠΟΥΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Η λέξη «Χριστουύγεννο» είναι δύο λέξεις: «Χριστός» που είναι ο Χριστός και «γέννο» που είναι το γένι. Το Χριστούγεννο είναι του Χριστού το γένι, που το γιορτάζουμε οι Χριστιανοί στις 25 Δεκεμβρίου. Τότε γεννήθηκε ο Χριστός και ήταν μωρό ακόμα κ δεν είχε γένι, γιατί τα μωρά δεν έχουν γένια και μετά που μεγάλωσε έβγαλε γένια και γι’αυτό το σταύρωσαν. Και το σταύρωσαν το Πάσχα, οπότε το Χριστούγεννο, δηλαδή του Χριστού το γένι έπρεπε να το γιορτάζουμε το Πάσχα, αλλά κάποιος έκανε λάθος και ανακατέψανε το Χριστούγεννο με το Πάσχα και το γιορτάζουνε ανάποδα. Κι’αυτός που έκανε το λάθος, ήτανε ο Ιωάννης ο Πρόδρομος, γι’αυτό του κόψανε το κεφάλι ΚΑΙ το γένι.
Στο Χριστούγεννο γεννήθηκε ο Χριστός. Πριν γεννηθεί ο Χριστός, η μαμά του και ο μπαμπάς του τρέχανε από’δω κι’από’κει, γιατί τους κυνήγαγε ένας Ηρώδης. Η μαμά του Χριστού ήταν η μαμά του, αλλά ο μπαμπάς του Χριστού δεν ήταν ο μπαμπάς του. Μπαμπάς του ήταν ένας κρίνος. Η μαμά του Χριστού λεγότανε ή Μαρία, ή Άννα ή Βίβιαν. Το μπαμπά του Χριστού –όχι ο κρίνος, αλλά ο άλλος- μας είπε πως το λέγανε η θρησκευτικού, αλλά τώρα δε θυμάμαι και το βιβλίο Θρησκευτικών το ξέχασα σπίτι.

Κι’όταν ο Ηρώδης είπε ότι θα τους σκοτώσει τα παιδιά, όλοι οι γονείς πολύ στενοχωρήθηκαν, γιατί όσο να’ναι, κάνανε τόσο κόπο να τα φτιάξουνε. Γι’αυτό και άρχισαν να τα κρύβουνε και έτσι βρέθηκε ο Χριστός στο στάβλο. Δηλαδή δε βρέθηκε στο στάβλο, γιατί δεν είχε γεννηθεί ακόμα. Η μαμά του πήγε εκεί με το μπαμπά του –όχι τον κρίνο- να το γεννήσει. Και μέσα στο στάβλο ήτανε ζεστά, φιλόξενα και πολύ βρώμικα. Είχε πρόβατα, κατσίκες, αρνάκια και γουρούνες, που τους φέρθηκαν άψογα. Κι’επειδή ήτανε εν πάχνη των αλόγων, είχε και άλογα που τα ξέχασα, γιατί το Θρησκευτικών το άφησα σπίτι.

Και μετά έκανε η μαμά του Χριστού μια γέννηση και γέννησε του Χριστό και οι ουρανολι αγάλλονται. Και ήρθε ένα αστέρι κι’έδειξε με το δάχτυλο, την εν πάχνη των αλόγων και είπε: «Να, εδώ γεννήθηκε ο Χριστός». Και καλά που εκείνη την ώρα κοιμότανε ο Ηρώδης, γιατί το άστρο λαμπρό θα το έκαιγε το μωρό.

Και έτσι το μάθανε οι τρεις μάγοι με τα δώρα. Η θρησκευτικού με λέει νευρωτικό, αλλά λέω εγώ τώρα: Πώς το μάθανε οι τρεις μάγοι στου διαόλου τη μάνα και ο ηλίθιος ο Ηρώδης χαμπάρι δεν πήρε; Τέλος πάντων, οι τρεις μάγοι ήτανε τρεις: ο Βαλτάσαρ, ο Μπόλεκ και ο Λόλεκ και πήγανε την επίσκεψη. Και για να μην την πάνε με άδεις χέρια, πήρανε μαζί τους χρυσό, σμύρνα και ο Λίβανος. Και μπήκανε μέσα εν πάχνη, δηλαδή στο στάβλο. Και όταν είδε η μαμά του Χριστού το χρυσό, σμύρνα και το Λίβανο, μουρμούρισε: «Ψωμί δεν έχουμε να φάμε, ραπανάκια για την όρεξη». Γιατί ψωμί δεν είχανε να φάνε και οι τρεις μάγοι δε φέρανε ραπανάκια. Αλλά ο μπαμπάς –όχι ο κρίνος- τη μάλωσε και της είπε: «Δεν είναι ευγενικό , ας τα πάρουμε τώρα και μετά τα κάνουμε δώρα σε τίποτα άσχετους». Και μετά έπεσαν και προσκύνησαν το μωρό γονατιστοί. Πώς ακριβώς γονάτισαν οι γουρούνες δε θυμάμαι, γιατί άφησα το Θρησκευτικών σπίτι. Κι’άρχισαν όλοι μαζί, χαρούμενοι, να τραγουδάνε τα κάλαντα και οι Ιουδαίοι φωνάζανε «Δώσαμε! Δώσαμε!».

Αυτά μας είπανε στο σχολείο, αυτά σας λέω. Κι’εγώ υπάλληλος είμαι κι’άμα τα κάνω τα γράμματα πιο μεγάλα, θα μου φτουρήσει η έκθεση τρεις σελίδες και να’χετε όλοι χρόνια πολλά, υγεία, χαρά, ευτυχία και κάτι άλλο που δεν το θυμάμαι, γιατί ξέχασα το Θρησκευτικών σπίτι και γενικά καλό Χριστούγεννο σε όλον τον πλανήτη Κρύπτον
!

Comments are closed.